Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:536020
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.04.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Stāstā ir neuzticams narators, kurš ir svarīga sastāvdaļa teksta izpratnē kā arī modernisma pazīme. Stāstītājs ir apsūdzētais. Lasītājs ir spiests skatīties uz stāstu no dažādām perspektīvām. Lasītājam arī jāmēģina saprast, kā narators skatās uz sabiedrību. Stāsta norises vieta ir tiesa un cietums. Tiesnesis ir lasītāja simbols. Grāmata ir rakstīta trešajā personā, bet notikumi tiek skatīti ar Jozefa K. acīm.
“Process” ir rakstīta arī nelineārā veidā, kas arī ir modernisma iezīme. Stāsts veidots no daudziem īsiem stāstiem un anekdotēm. Tomēr tikai tad, kad lasītājs izlasa un redz, kā narators apraksta grāmatas tēlus un citus notikumus, lasītājs var interpretēt to. Lasītājs var redzēt, kā narators ir tendenciozs savos izteikumos pret visu procesu un Jozefu K.
Noslēgumā stāsta "Process" sižetā un tēmās ir vērojams modernisms. Sižeta ziņā modernisma tēma tiek demonstrēta, izmantojot neuzticamu naratoru, simbolismu un melno humoru. Runājot par stāsta tēmām, atsvešinātības tēma tiek demonstrēta, izmantojot tādus motīvus kā izolācija un Jozefa K. dehumanizācija. Birokrātijas tēma tiek demonstrēta, izmantojot tādus motīvus kā tiesa, sabiedrība un likums. Noslēgumā modernisma tēma tiek parādīta visā stāsta "Process" sižetā, stāstījumā un tēmās.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1391576
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties