Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:303205
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

"Bez mīlestības nedzīvojiet," šajās slavenajās dzejas rindās tautu reiz stingri brīdināja Imants Ziedonis, dzejolī tālāk uzskaitīdams visas nelaimes, kas rodas no mīlestības trūkuma. Pantiņš beidzās ar vārdiem "un maizi negriež nazis ass." Lai naži jums neradītu problēmas, sniedzam nelielu pārskatu par mīlestību un tās lomu cilvēka dzīvē. To, kas ir mīlestība, būtu jāzina katram, vēl jo vairāk tāpēc, ka mīlas lietās var gadĻties visādi, arī vēl trakāk nekā Ziedoņa minētajā piemērā. Ikviens, kas ir redzējis kaut vai operu "Karmena", kurā ir slavenie vārdi:"Pār visu zemi mīla valda un visiem likumiem tā pāri iet!", labi zina, ka tieši mīlestības dēļ "nazis ass" bieži vien ir griezis kā nelabais un ne tikai maizi...
Turklāt februāris tagad mums saistās nevis ar armijas jeb vīriešu dienu 23. februārī, kā padomju laikos, bet ar visu mīlētāju svētkiem - Svētā Valentīna dienu 14. februārī. Pārmaiņa apsveicama, taču daudzi lasītāji jautā, kāpēc Latvijai būtu vajadzīgas jaunas tradīcijas, visas šīs svēto dienas - Svētās Lūcijas diena, Svētā Patrika diena, Svētā Valentīna diena... Lūcijas dienas nepieciešamība tiešām izraisa šaubas, Svētā Patrika diena vairāk attiecas uz īru krodziņu apmeklētājiem, un tikai attiecībā uz pēdējo, Sv.Valentīna jeb visu mīlētāju dienu, atbilde ir skaidra un noteikta: šī diena mūsu laikos ir pilnīgi nepieciešama, lai mēs vismaz reizi gadā atcerētos tādu vārdu kā mīlestība.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties