Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:736676
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.03.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

Kustība šīs problēmas atrisināšanai jau ir sākta pirms vairākiem gadiem, diskutēts un pārrunāts šis jautājums ir jau vairākkārtīgi. Neraugoties uz iepriekš minēto, šī tēma vēljoprojām ir aktuāla un diskusijas vēljoprojām notiek. Saskaņā ar Valdības rīcības plānu Deklarācijas par Artura Krišjāņa Kariņa vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību īstenošanas 139. punktu uzdevums ir nodrošināt brīvāku un godīgāku konkurenci medikamentu tirgū, izveidojot nacionālo farmācijas politiku, lai uzlabotu zāļu pieejamību un samazinātu to cenas. Šīs iecerētās darbības ir jāveic līdz 2022.gadam, kas ir salīdzinoši mazs laiks, ja skatās uz politisko virzību kopumā.
Lai atrisinātu šo problēmu ir jāgroza un jāpārskata Ministru kabineta noteikumi par zāļu cenu veidošanas principiem, analizējot, kas un kādā veidā pieļauj šādu iespējamo pārmaksu par medikamentiem, kā arī Ministru kabineta noteikumi par aptieku un aptieku filiāļu izvietošanas kritērijiem. Ir jāveic tādas izmaiņas, lai lielo aptieku tīklu dominēšanu ierobežotu, ļaujot mazajiem aptieku tīkliem un individuālajām aptiekām ienākt tirgū un būt konkurētspējīgām. Ir izskatāms bijušā ekonomikas ministra Ralfa Namiro priekšlikums par to, ka medikamentus, kuru iegādai nav nepieciešama recepte no ārsta, var iegādāties ārpus aptiekas, tas ir- pārtikas veikalos. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties