Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:757230
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mātes jēdziens visā savā dziļumā ir galu galā neizprotams, neaprakstāms; tas ir augstāks par mūsu dabas izpratni. Tas jāpieskaita pie iracionālām, prātam nepieejamām atziņām. Un tomēr tā ir atziņa, augsta un vērtīga. Mātes dārgumu intuitīvi atzinuši kā nemācītie un nabadzīgie, tā mācītie un bagātie, kā tikumīgie un ticīgie, tā arī noziedznieki un izvirtuļi. Nav tautas, pat mežoņu starpā, kas neslavētu māti. Tikai anormālais cilvēks te ir izņēmums. Ja mēs skatītos uz māti no bioloģiskā viedokļa, tad tā ir dzīvības pirmsaņēmēja, audzētāja, glabātāja, tā ir dzemdētāja. Māte ir visas cilvēces dzīvības pirmnesēja, pirmorganisms. Māte nes sevī visas dabas bagātības un dod tās tālāk saviem bērniem pēc neatvairāmā iedzimtības likuma.
Lai kam mēs arī vaicātu, kura ir mīļākā vieta, katrs bez apdomāšanās atbildēs, ka tās ir dzimtas mājas. Kā pievilcīgākās vietas katrs atminās mājas, kur būts kopā ar savu māti. Tur gaišāk spīdējusi saule, tur bijis klusākais aizvējš. Dārgās, no atmiņas neizdzēšamās mājas, kur mātes iemītie celiņi, ka lentas sasien istabas, kūti, klēti, kur no agra rīta līdz vēlam vakaram, vai tas ziemā vai vasarā, lietū vai saulē, viegli tekājusi mūsu māte.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties