Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
11,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:994541
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.05.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Māsu patreizējā izglītības programmā liela daļa mācību programmas aizņem gan pedagoģija, gan psiholoģija, gan filosofija un ētika. Māsām ir iespēja pilnveidoties gan tālākizglītības kursos, gan mācīties māszinības bakalaura un maģistra studijās. Ja kopš neatkarības laikiem arvien vairāk tika runāts par pieeju pacientam kā biopsihosociālai būtnei, tad tagad medicīnā ienāk salīdzinoši jauns jēdziens – ekoloģiskā pieeja, kas nozīmē vēl atbildīgāku un individuālāku pieeju pacientam, nekādā veidā nekaitējot viņa patreizējam stāvoklim.
Gan Platona, gan Aristoteļa darbos var sastapties ar to, ka izglītības jēdziens ir saistīts ar sevis izzināšanu un sevis pilnveidošanu. Pēc Platona, cilvēka būtība ir cilvēka dvēsele, bet pašas dvēseles būtība ir izziņa. Tādējādi viss dzīves ceļš ir sevis izzināšanas un sevis pilnveidošanas ceļš, dvēseles iegremdēšanās sevī nolūkā izzināt tās patieso dabu (Alijevs, 2005).
Tomēr par visu māsas sūtību un darbu visprecīzāk saka Hendelsone: „Māsa ir pagaidu samaņa pacientam nasamaņā, vēlme dzīvot tam, kurš gribējis izdarīt pašnāvību, kājas klientam pēc amputācijas, acis tam, kurš tikko zaudējis redzi, pārvietošanās iespējas zīdainim, zināšanu un drošības avots jaunajai mātei, valoda tam, kurš ir par vāju, lai runātu” (Gaile,2008).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties