Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:631646
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Margareta Mičela dzimusi Atlantā, Džordžijā ASV 1900. gada 8. novembrī. Pasaules slavenību ieguva ar 1936. gadā izdoto romānu „Vējiem līdzi” – tā kļuvusi par vienu no visu laiku populārākajām grāmatām ASV. Par romānu saņemta arī Pulicera prēmija. 1949. gada 16. augustā viņa nomira kādā no Atlantas slimnīcām, jo viņu bija notriekusi automašīna. (4), (5)
Tomēr romāns „Vējiem līdzi” vēl joprojām ir dzīvs. „Vējiem līdzi” ir romantiska drāma. Margaretas Mičelas darbs stāsta par kādu dumpīgu dienvidu skaistuli, kuru sauc Skārleta O’Hāra, un par viņas piedzīvojumiem ar draugiem, ģimeni, mīļākajiem un ienaidniekiem gan ASV pilsoņu kara laikā, gan pirms un pēc tā.
Referātā sīkāk analizēšu un pētīšu divas tēmas:
1) mīlestības trijstūris: Melānija, Ešlijs un Skārleta;
2) zemes tēls.
Šis tēmas es izvēlējos, jo gribēju sīkāk izpētīt to, kas mani visvairāk romānā ieinteresēja. Mīlestības tēmu izvēlējos, jo romāna laikā tika pītas intrigas šai sakarā, bet zemes tēlu izvēlējos, jo arī tam bija ļoti svarīga loma šaja romānā. Kā Skārletas tēvs teicis romānā: „Vienīgā lieta, kurai pasaulē vispār kāda vērtība, ir zeme! Vienīgā lieta, kas pasaulē pastāv mūžīgi, kā dēļ vērts strādāt, cīnīties un mirt!” (1;35)
Mīlestības trijstūris: Skārleta, Ešlijs un MelānijaRomānā „Vējiem līdzi” galvenā tēma ir mīlestība - cilvēkam pret cilvēku, cilvēkam pret zemi vai apģērbu, mīlestība pret kādu krāsu, bet savā referātā rakstīšu par mīlestību tieši starp trīs nozīmīgiem romāna personāžiem. Viņiem katram bija savas rakstura īpašības, tās bija gan pozitīvas, gan negatīvas. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1134872
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties