Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Mans viedoklis par pedagoģiskajiem principiem Latvijas izglītībā, teorijā un praksē

     

    Eseja2 Pedagoģija

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:379136
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tautiskuma princips
Paredz personības nacionālās apziņas iesakņošanos, nacionālās kultūras apguvēja un pilnīgotāja īpašību attīstību, personības atvērtību un cieņu pret citu tautu nacionālajām vērtībām. Mūsdienās mums apkārt ir multikultulāra vide, skolēns interesējas, gūst informāciju par citām valstīm, komunicē ar dažādu tautību bērniem, ģimene ,kurā ir dažādu tautību vecāki ,pārņem vērtības no citām valstīm, bet būtiski ir atcerēties par savas nacionālās kultūras vērtībām, jo mēs dzīvojam Latvijā u katram vajadzētu vairāk vai mazāk par tām interesēties, tāpēc skolēnam to skolā vajadzētu apgūt , jo ģimenē bieži vien par tādām tēmām nediskutē, tāpēc, manuprāt, tieši ar tautiskuma principa pielietošanu mācību procesā, gan organizējot dažādu nacionālu svētku atzīmēšanu izglītības iestādēs ,skolēnam veicina nacionālo vērtību apzināšanos, kas mūsdienās ļoti bieži ikdienā aizmirstās.

Tikumiskuma princips
Nozīmē, ka izglītība sekmē tādas personības tapšanu , kam piemīt augsta morālā apziņa un tikumiska rīcība. Manuprāt, mūsdienās vismazāk skolās realizējas tikumiskuma princips, protams ,sociālās zinības stundās, klases stundās tas kaut kā tiek realizēts, tomēr mūsdienās lielāka uzmanība tiek pievērsta tieši modernizētajām lietām, jaunākajai informācijai, jaunām tehnoloģijām, tādā veidā ,piemirstot par šī principa nozīmīgumu. Protams, ir svarīgi interesēties ,gūt zināšanas par visu to jaunāko, lai „ nestāvētu uz vietas”, tomēr cilvēkam kā dzīvai būtnei nevajadzētu piemirst par vecajām vērtībā, kuras nozīmīgas personības tapšanā. Uzskatu, ka ļoti svarīgi ir , lai skolotājs ,īstenojot šo principu, spētu palīdzēt skolēnam palīdzēt tapt par tikumisku cilvēku. Domāju, ka zināšanas par reliģiju skolēnam ir svarīgas, jo ir lietas, kuras nevar izskaidrot zinātne, un dažreiz, lai palīdzētu sev, skolēnus var informēt, lai katrs pēc savas izvēles, varbūt spētu vērsties pie ticības ,lai palīdzētu sev tikt galā ar problēmām.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1238720
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties