Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:831089
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Padomju vara mainīja Latvijas likteni, jo Latviju veidoja pēc Padomju Savienības parauga. Latvijā cēla jaunas rūpnīcas, no PSRS ieveda desmitiem tūkstošus palīgstrādnieku. Latvijas laukus PSRS vara pasludināja par valsts īpašumu, kuros sāka veidot kolhozus. Kolhozos skolēniem bija jābrauc pa vasarām strādāt, lai tiktu pie brīvpustdienām. Skolēnus iedalīja jauniešu organizācijās, kurās ietilpa oktobrēni, pionieri un komjaunieši. Šīs organizācijas nodarbojās ar bērnu un jauniešu ideoloģisko audzināšanu. Tie kas izvairījās no iekļūšanas šajās organizācijās, apdraudēja savu nākotnes profesijas vai citu izglītības iegūšanu. Pieaugušajiem arī bija savas problēmas, jo Padomju režīmā tika īstenota cenzūra. Pieaugušie nedrīkstēja slikti izteikties pret Padomju varu. Dzejniekiem un komponistiem bija jāuzmanās, vai netiks pieļauts kāds nepareizs izteiciens, savādāk tas varēja beigties ar nāvi.
Visas mokas beidzās, kad 1991.gadā Latvija atguva neatkarību un latviešu tauta dzīvo mierīgi un brīvi kā Lietuva un Igaunija.
Dzīve pierāda, ka patriotisms ir lielākā vērtība tautas un kultūras saglabāšanā, kā to pierāda Latvija, dzīvojot nolemtībā zem dažādām tautām, kuras Latvijas zemes ir nostaigājušas un dedzinājušas neapzinoties par sekām kā Vācija.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1365560
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties