Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Mans skatījums par A.Utināna darbu "DNS, matrice un cilvēka uzvedība"

     

    Eseja4 Psiholoģija

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:381674
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kāds modelis ir bijis ģimenē, tādu visdrīzāk veidos arī jaunā māmiņa. Ja viņa ir bijusi ļoti patstāvīga, viņai šķitīs, ka arī viņas bērniem ir jābūt tādiem, ka nedrīkst atsaukties uz visām bērna iegribām, kaut viņš varbūt vēl nesaprot no dzīves, kas ir labs, kas slikts, ko drīkst darīt, ko nē. Arī vecāku šķiršanās var atstāt negatīvu ietekmi uz bērniem, jo bērni parasti domā, ka tas ir noticis viņu dēļ, viņi vaino sevi, viņi sāk uzskatīt, ka nav vajadzīgi saviem vecākiem – bēg no mājām, domā par pašnāvību. ..visdrošākais atbalsts ir tuvākie ģenētiskie radinieki. Ja vistuvākajiem radiniekiem – vecākiem – tu neesi vajadzīgs, ar tevi kaut kas nav kārtībā, jo radnieciski attāliem un svešiem tu esi vajadzīgs vēl mazāk. Ja šķiršanās iemesls ir neglābjams, vecākiem ir jāspēj paskaidrot bērniem, kāpēc tā noticis un neļaut viņiem dzīvot ar vainas izjūtu.
Par varas dziņu autors min, ka jau no bērnības zēni un meitenes uzvedas atšķirīgi: zēni ir agresīvāki un vairāk konkurē, kamēr meitenes vairāk orientējas uz attiecībām un pakļaujas. Pētījumi liecina, ka zēnu un jaunu vīriešu agresiju, varas spēles, izteiktāka kriminalitāte un dzimumdziņa saistīta ar lielāku testosterona daudzumu. Sievietēm testosterons ir salīdzinoši mazā daudzumā, tāpēc viņas pēc dabas ir maigākas būtnes. Vīriešiem liekas nozīmīgs sociālais atzinums, apbrīna, tāpēc viņi cenšas būt pārāki par sievietēm un vēlas sasniegt augstākus mērķus. Ja sociālais statuss un atzinums ir zems, viņiem rodas aizvainojums un dusmas, bet ja tas tiek atzīts vīrietis gūst patiesu prieku, ir lepns un pašpārliecināts. Protams, arī sievietēm ir svarīgi, lai viņas gūtu atzinību sabiedrībā kopumā, bet viņām ir svarīga arī vēlme pēc harmonijas un atzinības pašai pret sevi.
Izlasot šīs nodaļas par mīlestību, piekrītu, ka daudz kas balstās uz iedzimtību, bet uzskatu, ka ir lietas, kas veido priekšstatu par attiecībām, par attiecību veidošanu, par mīlestību pēc ģimenes modeļa, pēc vides un kultūras, kurā cilvēks dzīvo. Ticu, ka katram cilvēkam ir lemts satikt savu partneri, tikai vajag tam ticēt un gaidīt, nevis ielaisties gadījuma sakaros vienā pēc otra.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1326439
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties