Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Mans radošums no emocijām kreativitātes teorijas skatpunkta

     

    Eseja4 Psiholoģija

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:622113
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.03.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ir veikts pētījums, kas parāda, ka indivīdi, kuri analizē, pēta savu dzīvi aktīvāk meklē pēc kreatīvas izejas, varbūt ir gatavi izteikt un/vai dalīties ar savām sajūtām. Viņi pavada vairāk laika kreatīvās darbībās un tas savukārt veicina lielāku ideju un problēmu risinājuma skaitu. Un, ja ir iespējams radīt lielāku skaitu ideju, tad ir iespējams radīt lielāku skaitu ar oriģinalām, nestandarta idejām pie kurām arī indivīds piestrādās. Tiek apgalvots, ka pašrefleksija veicina lielāku skaitu ideju, problēmu risinājumu un palielinās arī šo ideju izstrāde, ar ko arī varētu saistīt ikdienas kreativitātes izpausmes.
Pievēršoties kreativitātei ir iespējams identificēt citu vērtības, sajūtas un attīstīt personīgās spējas. Studentu vidū sociālā mijiedarbība rodas no sajūtas, ka indivīds veido kaut ko unikālu, sniedzot kreatīvu devumu, kas var palīdz citiem, trenējoties organizāciju vadībā un notikumos vai vienkārši runājoties un satiekoties ar citiem. Studenti atzīmēja, ka jūtas atšķirīgi, tādejādi pastiprinot uzskatus, ka ikdienas kreativitāte ir saistīta ar pašatklāsmi, pašizteiksmi jeb pašīstenošanos un individuāciju.
Tā kā ikdienas kreativitāte ir salīdzinoši jauns konstrukts, tad pētījumi saistībā ar emociju regulāciju ir maz, bet literatūrā parādās, ka emocijas veicina ikdienas kreativitātes procesus. Piemēram, tiekot galā ar dusmu epizodēm ir iespējams atrisināt problēmas izmantojot netradicionālas pieejas. Līdz ar to ikdienas kreativitātes izpēte saistībā ar emociju regulāciju sniegs lielu ieguldījumu turpmākajiem pētījumiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties