Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:721578
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.08.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1920. – 1923.g. A. Štokmanis skolā iekārtoja vēstures mācību kabinetu. No 1924. – 1926.g. izstādīja vēsturiskas ekspozīcijas. Viņš veica arī arheoloģiskos izrakumus Saukas, Dignājas, Ābeļu un Krustpils pagastos. Vākdams vēstures materiālus, rakstīja Jēkabpils vēsturi. 1939.g. A.Štokmani apbalvoja ar Latvijas Atzinības Krustu. Ar 1941.g. 1.janvāri A.Štokmaņa veidotais skolas muzejs atdalās no skolas un kļūst par patstāvīgu iestādi, A.Štokmani ieceļ par muzeja direktoru. Aizejot pensijā, turpina pētīt un rakstīt novada vēsturi. 20.gs.sešdesmito gadu otrajā pusē Jēkabpils vēstures manuskripts pabeigts. A.Štokmanis gandarīts saka: Pēdīgi esmu uzrakstījis visu, kas man par Jēkabpils vēsturi sakāms. Mans mūža darbs ir paveikts.
Pēc reģionālās reformas, Latvijas kartē parādījies daudz jaunu novadu, kuru izcelsme ir, manuprāt, sintētiska. Vai šos novadus vieno kulturāla vienotība? Es paskatos uz Sēlpils pagastu, un redzu, ka tai ciešas vēsturiskas saites ar Staburaga pagastu, bet tas sapludināts ar Salas pagastu, kurš ir pāris reizes jaunāks. Tomēr šķiet, ka Sēlpils 800 gadus vecais mantojums nav bijis gana labs iemesls, lai Sēlpils-Salas “novadu” būtu vērts dēvēt par Sēlpils novadu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties