Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:464992
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsu sabiedrībā ļoti bieži dzirdam, kā cilvēki pauž savu viedokli par to, ka viņiem ir tiesības uz kādu labumu, darbību vai aktivitāti tikai tāpēc, ka viņi maksā nodokļus. Bet vai tiešām par īstu pilsoni var saukties tāds cilvēks, kas veic tikai to minimumu, kas no viņa tiek prasīts – nomaksā nodokļus, ievēro likumus un varbūt arī kādu reizi piedalās vēlēšanās?
Manuprāt, zem jēdziena pilsonis slēpjas daudz vairāk. Tā ir emocionāla saikne ar valsti, morāla atbildība par savu un arī par līdzcilvēku rīcību, lepnums par savu piederību konkrētajai tautai un valstij, lojalitāte pret savu valsti un tajā mītošajiem cilvēkiem.
Bijusī Latvijas Republikas prezidente Vaira Vīķe Freiberga, manuprāt, ir lielisks piemērs tam, kādam ir jābūt Latvijas pilsonim.
Viņas dzīve nav bijusi viegla, Vairas Vīķes Freibergas ģimene 2.pasaules kara laikā devusies projām no Latvijas bēgļu gaitās. Taču neskatoties uz to, ka viņas patvērums atradās tik tālu no Latvijas – Kanādā, Vaira Vīķe Freiberga nekad nav pazaudējusi savu emocionālo saikni ar Latvijas valsti un tās kultūru.
Prombūtnes laikā Vaira Vīķe Freiberga darbojusies Kanādas trimdas latviešu kopienā un veikusi latviešu folkloras pētījumus, šajā laika posmā sarakstot 9 grāmatas.
Šie fakti, manuprāt, pierāda to, ka īstam pilsonim turpināt mīlēt un cienīt savu valsti netraucē ne attālums un nošķirtība, ne arī spēj aizliegt karš.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties