Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:675829
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ir daudz dažādu versiju par dzīvības un cilvēka rašanos uz Zemes. Galvenajos vilcienos pastāv trīs teorijas – reliģiskā, citplanētiešu un attīstības. Esmu daudz domājusi par visām trim šīm teorijām.
Visnereālākā man šķiet reliģiskā teorija. Manuprāt, to ir izdomājuši cilvēki, kas gribējuši izcelties, jo citu skaidrojumu tai laikā neviens izdomāt nevarēja. Nekur nav teikt, ka Bībelē rakstīta taisnība. Tā tika uzrakstīta senebreju kultūras laikā, un tad neviens nevarēja zināt, kā sauca pirmos cilvēkus. Savu daļu patiesības gan tur var atrast, jo arī īstenībā vispirms bija tikai Zeme, tad parādījās augi, dzīvnieki, un visbeidzot, arī cilvēks. Tikai cilvēki droši vien nespēja to citādāk izskaidrot, kā tikai ar reliģiskās teorijas palīdzību. Man šķiet, ka tās ir pilnīgas muļķības, ka Dievs visu ir radījis, jo tad rodas jautājums – kas ir Dievs, un kā viņš cēlies? Vai maz var būt tik pārdabiska būtne, kas spēj radīt visu pasauli? Iespējams, ka cilvēki Dievu pielīdzina sev, tādējādi uzsverot, ka cilvēks ir visvarens, un, iespējams, cilvēku ir radījis cilvēks. Dieva pielīdzināšanu sev apliecina Bībeles fragments, kurā teikts, ka Dievs cilvēku radījis pēc sava ģīmja un līdzības. Izklausās diezgan mistiski, bet nav iespējams ielūkoties seno cilvēku domās.
Otra teorija, kam tic liela daļa cilvēku, ir tāda, ka dzīvību uz Zemes radījuši citplanētieši. Tas izklausās jau reālāk, nekā reliģiskā teorija. Ja citplanētieši tiešām ir tik attīstīti, ka spēj ceļot kosmosā lielos attālumos, tad ir iespējams, ka viņi kaut kādu iemeslu dēl uz Zemes atstājuši baktērijas, no kurām attīstījušās augstākas dzīvības formas. Tikai kāpēc citplanētieši nav devuši par sevi nekādu ziņu?

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1117109
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties