Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:613448
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vai esat redzējuši, kā krīt kļavu lapas? Pateicoties savu lapu krokojumam, savai īpatnējai formai un faktūrai, tās laižas tik eleganti un graciozi kā neviena cita koka lapas.
Pa labi...pa kreisi...apgriežas apkārt, un deja sākas no jauna. Kā cēlas lēdijas tās variē pa deju zāli un visa uzmanība tiek pievērsta tikai viņām. Uzlūkojot šīs izsmalcinātās kustības, rodas sajūta, ka arī mēs tūlīt laidīsimies lapām līdzi- zilajos debešos!
Starp visiem šiem lapu simtiem manu skatu piesaista viena-nedaudz apskurbusi, ceļa pelēcības un netīrumu aplipusi, bet tomēr tik mīļi dzeltena, ar iesarkanu nokrāsu, gluži kā saulīte, kad tā laižas uz dusu. Es pieliecos, lai paceltu šo tālā ceļojumā nogurušo kļavas lapu. Tagad tā ir mana. Mana kļavu lapa.
Vai esat redzējuši, kā rit cilvēka mūžs? Laimes un nelaimes, prieki un skumjas, cerības un vilšanās mūs ieskauj ikdienā. Taču tikai retais spēj pacelties tam visam pāri un uzsmaidīt plašai pasaulei. Pasaulei, kuras varaskāres, varmācības, skaudības un egoisma dēļ tik daudz nācies ciest. Zentas Mauriņas vārdiem vēlos teikt: „Nav daudz tādu cilvēku, kas var priecāties par citu laimi.” Zenta Mauriņa gluži kā mana kļavu lapa ir cietusi gan no pasaules dubļiem, gan citām nedienām, taču ir spējusi tam visam uzspīdēt pāri kā saulīte... mana kļavu lapa, mana Zenta Mauriņa.
Lai kāda kļavu lapa būtu-maziņa, liela, sarkana, vēl pavisam zaļa, ieplīsusi vai vesela-tās galvenais uzdevums ir laisties līdz ar vēju, griezties dejā, līdz beidzas mūzika, lidot, līdz galva sagriežas...

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1121752
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties