Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:326780
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kādas tad būtu iespējas uzlabot valodas kultūru sabiedrībā? Pirmkārt, būtu nepieciešama stingrāka kontrole tam, kas nonāk medijos – tas samazinātu kļūdas un sabiedrība, lasot, klausoties un skatoties, uztvertu izkoptu valodu. Manuprāt, tas ietekmētu to, kāda ir sabiedrības valoda kopumā. Otrkārt, vajadzētu stingrāk kontrolēt to, vai skolēni brīvlaikos izlasa grāmatas, kas ir iekļautas obligātajā literatūras sarakstā, kā arī tam pievienot grāmatu sarakstu, kas varētu ieinteresēt jauniešus lasīt grāmatas arī ārpus obligātās literatūras saraksta. Turklāt šādus sarakstus vajadzētu sākt veidot jau sākumskolā, jo bērnībā radot interesi par literatūru pastāv lielāka iespēja, ka pieaugot viņi turpinās lasīt. Grāmatas ir labākā un interesantākā iespēja iepazīties un nostiprināt literāro valodu, kas ir universāla - to var lietot jebkādos apstākļos un situācijās. Turklāt tās lieliski paplašina vārdu krājumu, kā arī iemāca vārdu nozīmes – jo bieži vien tiek lietoti vārdi, kuru nozīme nemaz nav tā īsti zināma, kas savukārt rada ķēdes reakciju, un persona, kura šī vārda īsto nozīmi nezina, izlasa to vai izdzird un turpina to lietot nepareizā nozīmē.
Nobeigumā sacīšu, ka šī eseja man lika aizdomāties par savu valodas kultūru un iedvesmoja mani uz centieniem to izkopt un sargāt no negatīvas ietekmes. Jāsecina gan, ka aizvien sarūk iespējamība uztvert un ņemt piemēru no cilvēkiem, kuru valoda būtu izkopta un skaista.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1240681
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties