Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Man tuvākais darbs V.Igo daiļradē - romāns "Nožēlojamie"

     

    Eseja3 Literatūra

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:752584
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pirmo reizi V.Igo romāns „Nožēlojamie” nonāca manās rokās tikai šovasar kā obligātās literatūras grāmata. Taču ļoti priecājos, ka to izlasīju, jo šis romāns - epopeja pieder pie laikmeta romantiskās prozas pašiem augstākajiem sasniegumiem. Savā darbā rakstnieks attēlojis Francijas dažādu sabiedrības šķiru dzīvi laika posmā no Napoleona sakāves pie Vaterlo līdz 1832.gada jūnijam, kad tika apspiesta Parīzes sacelšanās pret jūlija monarhiju. Galvenais varonis ir Žans Valžāns, kas romānā simbolizē tautu, kuru samin netaisnie sociālie apstākļi.
Žana vecāki bija miruši vēl agrā bērnībā, tāpēc Žans dzīvoja pie savas vecākās māsas, atraitnes ar septiņiem bērniem. Viņš nepārtraukti strādāja, lai uzturētu māsas bērnus. Kādu vakaru Žans izsita loga rūti veikalam un nozaga maizes klaipu. Viņu noķēra un notiesāja uz pieciem gadiem Tulonas katorgā. Ceturtā gada beigās radās izdevība bēgt, kuru Žans izmantoja, bet viņu noķēra un piesprieda vēl trīs gadus. Sestajā gadā Žans atkal aizbēga, bet atkal tika noķerts. Šoreiz viņam piesprieda papildus piecus gadus. Desmitajā gadā Žans vēlreiz mēģināja bēgt, un vēlreiz tika noķerts. Trīs gadi katorgā klāt. Trīspadsmitajā gadā Žans pēdējo reizi mēģināja bēgt, un par šo mēģinājumu tika piespriesti trīs gadi. Kopā deviņpadsmit gadi par to, ka viņš, trūkuma un bada dzīts, izsita rūti un paņēma maizes klaipiņu. Uz katorgu Žans devās izmisis, raudādams, atgriezās bezjūtīgs, drūms. „Viņa dvēsele bija pārvērtusies mironī”.
Arī pēc atbrīvošanas Žanam neklājās viegli, kā jau cilvēkam „ar dzelteno pasi”. Neviens negribēja viņu pieņemt un atbalstīt.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1139185
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties