Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:804909
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

“Grāmatas galvenā varone ir sieviete, kura strādā par tulkotāju un zīlnieci. Nejauši kafejnīcā satiek rakstnieku Maksu, kurš atpazīst viņā slēptas spējas izdzīvot svešas dzīves sekundes simtdaļās. Maks atpazinis šo spēju ir spiests apmācīt jauno sievieti, ka kādreiz apmācīja viņu. Katru vakaru viņi iziet medībās uz citu dzīvēm, mēģināt tās izdzīvot, iemācīt izvēlēties pareizās dzīves. Īpašās spējas saucas – nakhi, sena vērtību shēma, gandrīz kā ordenis, zināma nemirstība. Zināšanas tiek nodotas no skolotāja skolniekam.”

Ģimene – šajā darbā ģimenes funkciju pārņem pilnīgi sveši cilvēki, ne asins radinieki un ari ne radinieki pēc laulības. Tas ir nejauši kafejnīcā sastapts svešinieks un kafejnīcas īpašniece. Svešinieks izrādās tuvāks kā jebkurš ģimenes loceklis, jo ieved galveno varoni citā pasaulē un arī atver šo pasauli viņam. Tas ir savdabīga ģimene, tikai pēc citiem atlases principiem, ne asinis vai likumīga laulība, draudzība vai kas cits, viņus vieno spējas, kas padara tos tuvākus nekā jebkāda laulība vai asinis spētu.
Maks kļūst par mentoru, skolotāju, tātad vienlaicīgi ietilpinot sevi arī izglītojošu momentu. Apmācība gandrīz kā viduslaikos, kad māceklis dzīvo pie meistara un atrodas viņa maizē. Tiek nodotas zināšanas un minimālā izdzīvošanas apmācība. Attiecības starp meistaru un mācekli. Maksa skolotājs ir auksts un neinteresējas par savu audzēkni. Iespējams ka tāpēc, ka Maks ir vīrietis, bet Maksa māceklis ir sieviete. Tātad ir emocionālās attīstības iespējas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1212103
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties