Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:142635
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

M.Tabaka ir psiholoģiskā portreta meistare, kas savos modeļos spējusi saskatīt pašas slēptākās rakstura nianses, tās viņa attēlo ar simbolu palīdzību. Viņas ieguldījums latviešu glezniecībā ir ļoti būtisks – Tabaka ir uzgleznojusi ap simts gleznām, pie tam tās ir lielformāta (vidēji 155x172 cm). Viņa ir zīmējusi arī ilustrācijas latviešu tautas pasakām, glezna Skumjā Regīna ir izmantota grāmatas Vējiem līdzi latviešu tulkojuma vāka noformējumam. Tabaka ir viena no tām nedaudzajām māksliniecēm, kas nesa latviešu glezniecības vārdu ārpus Latvijas septiņdesmitajos gados. Māksliniece joprojām glezno un piedalās izstādēs.
Rīgas galerijā vēl apskatāmas Maijas Noras Tabakas gleznas. Autore, kas ir viena no skatītāju iemīļotākajām māksliniecēm, savos darbos transformē laiku un telpu, radot pati savu — jaunu realitāti.
Tabakas gleznām raksturīga dinamiska izteiksmju intensitāte, apzināta jutekliskuma un noskaņu estetizācija. Bieži vien Maija Tabaka vienas gleznas robežās sapludina dažādus laikmetus, tādējādi kāpinot tēlu metaforiskumu, telpiskās struktūras sarežģītību, tas ir saskatāms gleznā Izabellas ceļojumi II. Šajā gleznā ap puisīti, kurš atrodas gleznas vidū tiek saplūdināts tuksnesis, ūdens, klints un pils gaitenis.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1180249
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties