Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:614866
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.05.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Logopēdu Latvijā ir par maz, bet viņu atbalsts ir nepieciešams, jo valodas traucējumus bērniem konstatē arvien biežāk. Logopēdus sagatavo Liepājas universitātes pedagoģijas un sociālā darba fakultātes studiju programmā Logopēdija. Uz 2023.gadu tā ir vienīgā vieta Latvijā, kur var iegūt profesionālo bakalaura grādu logopēdijā. Sekmīgu studiju rezultātā tiek iegūta kvalifikācija skolotājs – logopēds.
Skolās, bērnudārzos un ārstniecības iestādes logopēdu trūkst jau tagad. Dažkārt palīdzību var saņemt pat privātpraksēs – un tās ir pārpildītas, neskatoties uz augstākiem izcenojumiem, jo pieprasījums ir augsts un tas un aug aizvien.
Zinātniski ir pierādīts, ka valodas attīstības traucējumi varbūt apmēram 10% bērnu. Regulāri monitorējot Liepājas pirmsskolas izglītības iestādes, redzam, ka gandrīz katram otrajam trīsgadniekam ir nepietiekama valodas attīstība. Puse ir vēlīnie runātāji, kam valoda attīstās vēlāk, otra pusei, tātad ap 25% bērnu, ir runas un valodas attīstības traucējumi. Apmēram tāds pats rādītājs saglabājās arī tad, kad bērniem jāsāk mācīties skolā.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties