Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Lielvara, starptautiskās tiesības, civillikums un krimināllikums

     

    Eseja2 Tiesības

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:471157
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.03.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Starptautiskajā tiesā darbojas arī civillikums un krimināllikums. Tiesības attiecas uz vidi, ūdeņiem, cilvēktiesībām, ekonomiku utt. Starptautiskie tiesību akti ietekmē noteikumus par eksportu, rūpnīcām, tirdzniecībām, par ražošanas preču un pakalpojumu standartiem, par kuģošanu ārpus teritotijas, tāpat arī akti ietekmē to, kā valstis attiecas pret vides aisardzību un pret savas valsts pilsoņiem. Atšķirībā no Civillikuma un Krimināllikuma, kas ir iekļauts nacionālajos likumos, konkrētai valstij, starptautiskie likumi attiecas uz valstīm, kuras šo likumu ir parakstījušās ievērot.
Ir divu veidu tiesību akti: Civillikums un Krimināllikums. Civillikuma mērķis ir aizstāvēt indivīda tiesības, bet Krimināllikuma mērķis ir uzturēt kārtību un aizsargāt sabiedrību nosakot sodu tam, kas ir vainīgs likuma pārkāpšanā pret valsti. Krimināllikums saistās ar slepkavībām, vardarbībām, zagšanu, kamēr civillikums attiecas uz tādām lietām kā īpašuma tiesībām, autortiesībām utt. Starptautiskos pārkāpumus visbiežāk risina Starptautiskā Krimināltiesa, tā risina tādus kriminālpārkāpumus kā noziegumus pret cilvēci un agresijas noziegumus. Ja valsts ir parakstījusi konkrētu likumu par starptautiskajām tiesībām, kas attiecas arī uz civiliedzīvotājiem un kriminālajiem pārkāpumiem ārpus valsts teritorijas, tad šīs starptautiskās tiesības funkcionē tāpat kā Civillikums vai krimināllikums plašākā mērogā, bet tajā pašā laikā Starptautiskās tiesības neatbild par citu valstu pārkāpumiem, kas neskar valstis ārpus tas teritorijas. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties