Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:250180
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.06.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Aizmugurējā stūres lāpstiņa bija savienota ar stūri, kas uzlaboja vadītspēju. Vēlāk sāka taisīt lielākus kuģus, kurus nosauca par karakām, kuriem bija raksturīgi ļoti augsts priekšgals un pakaļgals. Un vēl vēlāk būvēja galodas – ļoti lieli kuģi.
Dzīves apstākļi uz kuģiem nebija tie labvēlīgākie. Lielākoties jūras braucēji bija dzērāji. Vienīgais ēdiens kas bija, bija sausiņi un žāvēta vai vītināta gaļa, jo tā nebojājās tik ātri. Un dzēra viņi nevis ūdeni, bet vīnu. Zemo uzturvērtību dēļ braucēji bieži slimoja un pieauga mirstība līdz pat 80%. Galvenā slimība, ar ko slimoja, bija cinga, taču to bija arī viegli izārstēt. Cilvēki uzskatīja, ka, braucot jūrā, cilvēki saslima sliktā jūras gaisa dēļ. Tā kā kuģi nebija hermētiski noslēgti, ēdiens bieži vien kļuva mitrs un viegli bojājās. Ēdiena dēļ cilvēki kļuva īgni un biežāk izcēlās dumpji, bet, lai to novērstu braucējiem deva papildus dzert vīnu.
Lielos ģeogrāfiskos atklājumu priekšnoteikums bija dzīvesveida pārmaiņas un pieprasījums pēc kaut kā jauna, kas nebija pieejams dzīvesvietā, piemēram, garšvielas. Lielos ģeogrāfiskos atklājumus veicināja arī kuģošanas rīku, piemēram, kartogrāfijas un kompasa, izgudrošana un attīstība, kas ļāva kuģot precīzāk. Visbeidzot, kuģu attīstība, tiem kļūstot piemērotākiem un stabilākiem gariem un ilgstošiem pārbraucieniem, arī bija svarīgs Lielo ģeogrāfisko atklājumu priekšnosacījums.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1386427
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties