Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:412496
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.08.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šajā stāstā tiek apgalvots, ka sievietes izvairīšanās no grūtniecības iestāšanās mākslīgiem līdzekļiem miesiskas baudas gūšanai un vīrieša apmierināšanai noved sievieti līdz galējam pagrimumam un grauj viņas prāta spējas. Tolstojs uzskata, ka šāda situācija turpināsies tik ilgi cik vīrieši nemainīs savas domas par sievietēm un sievietes pašas par sevi arī nemainīs uzskatus. Tikmēr, kamēr sievietes par savu augstāko ideālu neuzskatīs jaunavību un nevainību, šī pretdabiskā situācija sabiedrībā nemainīsies. Tolstojs aplamību saskata arī bērnos. Salīdzinot kā pret bērniem izturas zemnieku sievas : „Dievs deva, Dievs ņēma.” Un bagāto kundžu tramīgo ķeršanos pie jebkuriem līdzekļiem un ieteikumiem rūpējoties par bērnu veselību un dzīvību. Bagātās pārlieku nogurdina sevi ar tādām raizēm līdz ar to graujot laulības dzīvi, Tolstojs nenoliedz to, ka sievietei savi bērni ir jāaprūpē, bet tam jābūt ar mēru. Arī vēlāk, kad bērni paaugas tie kļūst vienlaicīgi gan par laulāto ķildu iemeslu, gan par cīņas ieroci starp vīru un sievu. Kad jau dzemdējušām sievām ārsti iesaka līdzekļus grūtniecības novēršanai, tās it kā atplaukst, atceras to, ka vēl ir jaunas un ar laiku no pārliekas labumu baudīšanas arī pieņemas miesās. Tās atceras un atkal sāk izkopt savus talantus un gandrīz aizmirst savas rūpes par bērniem, pēcāk tās atceras arī mīlu un sāk skatīties pēc kāda jauna un vēl nezināma mīlas objekta tajā pašā laikā būdamas savu vīru likumīgās sievas. Lielu Kreicera sonātes daļu beigās aizņem savrupā vīra greizsirdības jūtu izklāsts ar visām blakus emocijām un domām, ko ietver greizsirdīga cilvēka prāts, ka arī šī vīra izdarītās slepkavības ainas izklāsts. Vīrieti attaisnoja sievas slepkavībā uzskatot, ka viņš to veicis aizstāvot savas ģimenes aptraipīto godu.
Lasot Kreicera sonāti un informāciju par Tolstoju internetā, secinu, ka šajā darbā paustās autora domas nav palikušas tikai viena darba ietvaros. Tolstojs ir daudz domājis par tādām lietām un izstrādājis dažādas teorijas, izteicis viedokļus. Tā kā Tolstojs ir bijis tautā mīlēts un populārs rakstnieks, viņa izteiktie viedokļi ir ļoti ietekmējuši sabiedrību. Jāatzīst, ka Tolstoja uzskati un novērojumi eksistē arī mūsdienu sabiedrībā, tikai attieksme pret tiem nav tik kritiska kā to pauž Tolstojs.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1231398
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties