Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:125794
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.11.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Darbā izvirzītais mērķis tika realizēts – autore noskaidroja, kāda ir Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes studentu attieksme pret laulībām ar dažādiem etniskās piederības pārstāvjiem – pozitīvāk vērtē attiecības ar krieviem un ebrejiem, bet attiecības ar musulmaņiem un čigāniem vērtē negatīvāk. Pētījumā iegūtie dati tika salīdzināti ar iepriekš veikto pētījumu datiem. Datos vērojamas atšķirības. Sociālo zinātņu fakultātes studenti ir tolerantāki nekā iepriekš veikto pētījumu respondenti.
Izveidotās hipotēzes apstiprinājās – studenti vairāk atbalstītu laulības ar latviešiem un krieviem nekā ar citiem etniskās piederības pārstāvjiem; lielākā daļa jauniešu nespētu būt attiecībās ar citas etniskās piederības pārstāvi.
Pētījumu autore kopumā vērtē par veiksmīgu. Tika sasniegti mērķi, iegūti rezultāti, un autore varēja iegūtos datus salīdzināt ar iepriekš veiktiem pētījumiem. Kā neveiksmi var minēt to, ka nebija iespējams analizēt rezultātus dzimumu griezumā, jo bija vērojama liela disproporcija starp dzimumiem.
Ja šo tematu autore pētītu atkārtoti un padziļināti, autore vairāk pētītu, kāpēc respondents atbalstītu/neatbalstītu attiecības ar konkrētās etniskās piederības pārstāvi. Noskaidrotu kā, viņuprāt, ietekmētos viņa dzīve, dzīvojot ar katras etniskās piederības pārstāvi, kā arī veiktu intervijas ar cilvēkiem, kuri jau ir attiecībās ar citas etniskās piederības pārstāvi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties