Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:435982
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Autors atzīmē divus eksperimentus Krievijas reģionā: 1)karojošais komunisms , kas radīja deindustrializāciju un trūkumu. Staļina vadībā notika revolūcija “no augšas”, kur kolektivizācija iznīcināja zemnieku saimniecības Krievijā; 2)šoka terapija brīvā tirgus ieviešanai pēc Padomju Savienības sabrukuma. Abi šie eksperimenti saistīti ar utopiskām idejām, un bijuši ļoti smagi iedzīvotājiem, jo rietumu teoriju iedvesmoti, tie nebija atbilstoši Krievijas apstākļiem. Jāpatur prātā, ka Krievijā vienmēr būs pārstāvētas gan Eiropas, gan Āzijas intereses un tradīcijas.
Karojošais komunisms (1918-1921) bija mēģinājums vēlāk nodibināt pilnīgi attīstījušos (full-blown) komunismu. Boļševiku programma bija balstīta uz Apgaismības laikmeta ideāliem (Kants, Markss). Ļeņins atzina, ka komunisma ideja bija utopija, komunistisku sabiedrību viņš iedomājās kā tādu, kurā nav armijas un policijas un visas valsts funkcijas var pildīt ikviens. Ilgākā laikā posmā varētu tikt radīta sistēma bez naudas, īpašuma tiesībām, pazustu arī valsts robežas. Pēc Ļeņina domām šie bija sasniedzami mērķi. Būtībā komunistiskās sistēmas mērķis bija mainīt cilvēka dabu, jo sistēmas pamatā visu laiku bija uzskats, ka cilvēki jāpārveido tā, lai tie atbilstu jaunajai, “racionālajai” ekonomiskajai kārtībai. Režīms prasīja to, lai cilvēki funkcionētu kā ekonomikas resursi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1180216
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties