Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Latvijas un Nīderlandes starptautiskās tirdzniecības attiecības

     

    Eseja6 Ekonomika

5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:662746
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Latvija ir neatkarīga un suverēna republika Eiropas ziemeļos. Valsts galvaspilsēta ir Rīga. Latvija ir viena no trim Baltijas valstīm Baltijas jūras austrumu krastā. Latvija robežojas ar Igauniju ziemeļos, Lietuvu dienvidos Baltkrieviju dienvidaustrumos un Krieviju austrumos. Iedzīvotāju skaits ir aptuveni 2,3 miljoni. Valsts platība - 64 589 km². Latvija nav bagāta ar derīgajiem izrakteņiem, tomēr biežāk sastopamie ir- smilts, grants, dolomīti, māli, kaļķakmens, ģipšakmens un kūdra, kas ir izejviela būvmateriālu un ķīmiskajai rūpniecībai. Pie šādiem izrakteņiem pieder nafta, kas atklāta Baltijas jūras šelfā. Valsts valūta- Latvijas lats (LVL).
Nīderlande ir konstitucionāla monarhija. Galvaspilsēta ir Amsterdama. Tā atrodas Rietumeiropā un to apskalo Ziemeļjūra, robežojas ar Vāciju un Beļģiju. Visu valsts rietumu, ziemeļu un ziemeļrietumu piekrasti apskalo Ziemeļjūra, dienvidos robežojas ar Beļģiju, austrumos ar Vāciju. Ziemeļos esošās Frīzu salas stiepjas uz austrumiem gar Vācijas un Dānijas krastiem. Pēc teritorijas valsts ir mazāka par Latviju. Šo valsti mēdz saukt arī par Holandi. Nīderlande ir unikāla valsts, jo lielākā daļa tās teritorijas atrodas zem jūras līmeņa. Iedzīvotāju skaits ir aptuveni 16,6 miljoni. Valsts platība - 41 526 km2. Biežāk sastopamie derīgie izrakteņi- nafta, dabasgāze, kūdra, sāls, silīcija smiltis un grants. Valsts valūta- Eiro (EUR).
Absolūtās priekšrocības: Šīs priekšrocības ir valstij, kurā preci var ražot lētāk pateicoties pastāvīgām priekšrocībām, piemēram, klimatam. Latvijas gadījumā absolūtās priekšrocības ir koksnes un tās izstrādājumu ražošanā, jo šajā valstī aptuveni 50 % no teritorijas aizņem mežs, un Latvija procentuāli ir pirmajā vietā Eiropā mežainuma ziņā.
Turpretim Nīderlandei ir absolūtās priekšrocības puķu ražošanā, jo Nīderlandes ģeogrāfiskais stāvoklis un klimats ir daudz piemērotāks puķu audzēšanai, pie tam, Nīderlande jau no seniem laikiem specializējas puķu audzēšanā. Nīderlandē atrodas arī pasaulē lielākais puķu tirgus.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1134948
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties