Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:929304
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.11.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Organizācija kas arī palīdzēja ar Latvijas neatkarības atjaunošanu ir “Helsinki-86”. Tas bija organizācija, kas nodarbojas ar cilvēktiesību aizsardzību. Viņi centīgi aizsargāja cilvēka ekonomiskas, politiskas un civilas tiesības. Helsinki-86 organizēja ziedu uzlikšanu pie Brīvības pieminekļa. Viņi aizsūtīja vairākas vēstules ar protestēšanu pret PSRS uz ārzemēm, nebaidoties padomju valdības un sekas.
Latvijas teritorijā, 1989.gadā sāka dibināt politiskas partijas. Pirmā politiska partija kas bija izveidota Trešās atmodas laikā bija – Latvijas Atdzimšanas partija. Šī partijā piedalījās antikomunistiskie iedzīvotāji un patrioti, kā ari Helsinki-86 organizācijas dalībnieki. Vēlāk tika atjaunota Latvijas Sociāldemokrātiskā Strādnieku partija. Rudenī legalizēja Latvijas Zaļo partiju. Paša nozīmīgāka un īpaša partija bija Latvijas Republikāņu partija, šī partijā darbojās apmēram 40 cilvēku, kur 7 no viņiem bija deputāti. Apkopot to visu, var izdarīt secinājumus ka Latvijas teritorijā sākas darboties daudzpartiju sistēma. 1991. gadā bija izveidotas vairāk nekā desmit politiskas partijas.
Padomju valdība 1991. gadā jau nevarēja pretoties Latviešiem un atsaukt viņus no neatkarības atjaunošanai, un tā dēļ norisināja izveidot barikādes. Tās barikādes bija janvāra mēnesī, un latvieši aizstāvēja stratēģiskos objektus.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1381452
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties