Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
  • Latvijas Republikas un Amerikas Savienoto Valstu divpusējās attiecības

     

    Eseja5 Politika

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:377243
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu starptautiskajā vidē ir novērojama arvien ciešāka Amerikas Savienoto Valstu (turpmāk – ASV), Ķīnas Tautas Republikas (turpmāk – ĶTR), Eiropas Savienības (turpmāk – ES) un Krievijas Federācijas attiecību attīstība. Lai gan ASV vienvirziena dominance globālajā sistēma ir samazinājusies salīdzinājumā ar aizvadīto gadsimtu – spēku stāvokli kāds pastāvēja pēc Padomju Savienības sabrukuma – tomēr tā vēl aizvien ir būtiska starptautiskās politikas spēlētāja. ASV ir apjomīga militārā vara un viena no pasaules lielākajām ekonomikām, kas apliecina tās ietekmi.
Dinamiskajā starptautiskajā sistēmā spēja īstenot uzstādītos ārpolitikas mērķus ir īpaši aktuāla Latvijas Republikai (turpmāk – LR), proti, valsts interešu realizēšana tieši ietekmē tās labklājību un drošību, tādēļ LR ir svarīgi īstenot sadarbību un dibināt alianses ar citām valstīm gan Eiropas Savienības ietvaros, gan kā atsevišķai republikai. ASV un ES attiecību stiprināšana ir LR prioritāte. Aizvadīto gadu laikā LR un ASV divpusējo attiecību kontekstā ir vērts pieminēt vairākus notikumus, kas iezīmējuši gan sabiedroto izaicinājumus savstarpējās attiecībās, gan abu valstu dažādo pieeju, uzskatus, kas lielā mērā ir veidojušies no dominējošās varas valstī un atšķirīgajām kultūrām un pārliecībām.…

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties