Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:347959
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.11.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Minot konkrētos piemērus var teikt, ka Andris Bērziņš izmantoja savas tiesības un apžēloja apsūdzēto, to darīja arī mūsu pašreizējais prezidents Egils Levits, kurš kādai personai pilnībā noņēma tiesas sodu. Esmu pārliecināts, ka tas viens prezidents to darīja vairākkārt, kad uzskatīja to par nepieciešamu. Tie nav vienīgie gadījumi, kad prezidents tomēr izmanto “Apžēlošanas likumu”. Bieži vien prezidents pārstāv Latviju citās valstīs, piemēram Egils Levits ir ticies ar dažādiem ārzemju diplomātiem Davosā, Vaira Vīķe-Freiberga pārstāvēja mūsu valsts intereses Kopenhāgenā. Vēlos uzvērt to, ka Vaira Vīķei-Freibergai bija lieliskas runas prasmes, viņa spēja izcili pārstāvēt mūsu valsti jebkurā pasaules vietā un labi pārvaldīja angļu valodu. Arī ārzemju pārstāvji tika uzņemti mūsu valstī.
Kopumā, var secināt, ka visi 21. gadsimta prezidenti ir ne tikai pildījuši savus pienākumus, bet arī izmantojuši tiesības. Prezidenti ir labprāt piedalījušies tautas sabiedriskajā dzīvē, atklāšanas ceremonijās, kas ir ļoti apmierinoši. Iepriekšminētie realizācijas piemēri nav vienīgie šo divdesmit gadu laikā, tikai daži. Var apgalvot, ka Saeimas, LR Prezidenta un citu personu pienākumi un tiesības tiek stingri kontrolēti ar likumu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1381453
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties