Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:365564
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.01.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

Vilhelms Purvītis (1872-1945) ir nacionālās ainavu glezniecības izveidotājs, modernizētājs, viens no latviešu nacionālās glezniecības skolas aizsācējiem, viena no galvenajām un nozīmīgajām personībām Latvijas 20.gs. 1.puses vizuālajā mākslā. 2022.gada 9.oktobrī apmeklēju Latvijas Mākslas muzeja izveidoto izstādi “Purvītis”, kuras kuratore ir Aija Brasliņa un izstādes māksliniece – Sandra Krastiņa. Izstāde tika veltīta Vilhelma Purvīša 150 gadu jubilejai, kas šogad ir iekļauta UNESCO svinamo dienu kalendārā.

V.Purvītim veltītā retrospekcija aptver dažādu daiļrades periodu darbu izlasi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājuma – lielākā saglabājušos mākslinieka gleznu un grafiku kopuma, ko papildina eksponāti no Liepājas un Tukuma muzeju kolekcijām un vairākām privātkolekcijām. Izstādes eksponāti tika izkārtoti pa periodiem hronoloģiskā secībā, sākot no agrā stila, kur spilgti tika pārstāvēta neoromantiskā noskaņu ainava (1890–1905), turpinot ar Rēveles periodu (1906–1909), kur gleznieciskajā izteiksmē pastiprinājās impresionistiskā ievirze, tālāk seko neoklasicisma ietonētaja posms (1909–1918) un visbeidzot starpkara periods (1918–1945), kad pastiprinājās postimpresionisma, fovisma un ekspresionisma impulsi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties