Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:464264
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Likuma „Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu” 9. Pants nosaka ārkārtīgi stingrus ierobežojumus tabakas izstrādājumu reklāmai. Šī panta 1.daļas 7.punkts paredz, ka tabakas un to izstrādājumu lietošanas reklāma ir aizliegta presē un citos drukātajos izdevumos (izņemot izdevumus, ka paredzēti komersantiem, kuri nodarbojas ar tabakas izstrādājumu tirdzniecību, kā arī izdevumus, kas izdoti un drukāti valstīs, kuras nav ES dalībvalstis un kas nav paredzēti ES tirgum.)” Arī radio un televīzijā reklāma ir aizliegta.
Savukārt alkohola lietošanas reklāmas nekādā gadījumā nedrīkst parādīties izglītības un ārstniecības iestādēs un uz tām, ap tām, uz paku sūtījumiem, uz grāmatu žurnālu, laikrakstu un to pielikumu ārējām lapām. Tā pat šāda reklāma nedrīkst būt sabiedriskajā transportā.
Zāļu reklamēšanas kārtību regulē MK noteikumi „Zāļu reklamēšanas kārtība”. Sabiedrībai drīkst reklamēt tikai tās zāles, kuras drīkst lietot bez ārsta uzraudzības.
Azartspēļu un izložu likums nosaka, ka azartspēļu reklāma ir aizliegta ārpus to organizēšanas vietām. „Atļauts norādīt tikai azartspēļu nosaukumu un to organizētaja preces zīmi.” Šāds likums ievērojams arī interneta vidē.
„Maldinoša reklāma ir tāda, kura jebkādā veidā, ieskaitot tās pasniegšanas veidu, tieši vai netieši maldina un, kura sava maldinošā rakstura dēļ varētu ietekmēt personas ekonomisko rīcību vai kura kaitē vai varētu kaitēt konkurentam.”
Runājot par reklāmu internetā īpaši negatīva parādība ir komerciāla rakstura reklāmas izsūtīšana ar e-pasta palīdzību bez saņēmēja piekrišanas un krāpniecība internetā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1327862
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties