Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:593124
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā kopš tās dibināšanas ir bijuša dažādas ekonomiskas problēmas, sākot ar neattīstīto rūpniecību, beidzot ar dažādām valsts finansu problēmām. Kopš Latvijas valsts dibināšanas ekonomisti ir ar tām cīnījušies, reizēm gūdami panākumus, reizēm ciešot sagrāvi, bet reizēm mēģinot sliktās lietas noslēpt ar labajām. Reizēm tas ir izdevies, reizēm nav un katrs Latvijas iedzīvotājs ir izjutis šo problēmu sekas. Patlaban Latvijai ir vairākas lielas ekonomiskas problēmas. Svarīgākās no tām ir lielā inflācija, kvalificēta darbaspēka zudums un dažādas ES normas, kas kavē pamatīgi Latvijas lauku attīstību. Šīm problēmām savijoties arī rodas pašreizējā ekonomiskā aina, kuru daži politiķi sākumā centās sabiedrībā apslāpēt norādot uz ļoti augsto IKP (IKP apjoms pieaudzis par 11,4%. To visvairāk ietekmēja tirdzniecības apjomu kāpums par 17,8%, pieaugums transporta un sakaru nozarē - par 18,4%, būvniecībā - par 15,6% un apstrādes rūpniecībā - par 8,6%.) pieaugumu, taču šīs problēmas tomēr ir pārāk „sasāpējušas” , lai par tām klusētu.
„Patēriņa cenas Latvijā pagājušajā gadā pieaugušas par 7%, tai skaitā precēm cenas gada laikā pieaugušas par 7%, bet pakalpojumiem - par 6,9%, liecina Centrālā statistikas pārvaldes (CSP) dati. 2004.gadā inflācija bija 7,3%.” Ziņo interneta vortāls www.financenet.lv Inflācijas pieaugums Latvijā ir visaugstākais visā ES. Pamatīgi pieaugušās cenas visās nozarēs.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties