Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:916807
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ofensīva ir strauja, un pretestība niecīga, jo lielākos spēkus Stučka koncentrējis ziemeļos pret igauņiem. 6. martā pie Saldus pārpratuma apšaudē starp savējiem krīt Kalpaks. Viņa vietā par latviešu Landesvēra vienību komandieri kļūst Jānis Balodis. turpinās brivibas cinas.
brīvības cīņas ritēja PILNĀ sparā veselu gadu, līdz beidzot. 1920. gada 11. augustā Latvijas Republika ar Padomju Krieviju noslēdza miera līgumu. “Krievija bez ierunām atzīst Latvijas valsts neatkarību, patstāvību un suverenitāti un labprātīgi un uz mūžīgiem laikiem atsakās no visām suverēnām tiesībām, kuras piederēja Krievijai attiecībā uz Latvijas tautu un zemi...”
Brīvības cīņu vājprātīgi intensīvā hronoloģija pierāda – Latvijas valsts tapšana nebija nekāda laimīga nejaušība. Jā, laime mums klāt stāvēja, taču ir acīmredzama tā laika valdības politiskā gudrība un dedzība. Teju pusi gada esot ārzemēs vai dreifējot uz kuģa Liepājas ostā, Ulmanis faktiski svešām rokām izkaroja sev valsti – ar nīstajiem vāciešiem atbrīvoja Kurzemi un Rīgu, ar igauņiem – Vidzemi un vēlreiz Rīgu, ar Antanti – trešoreiz Rīgu, ar poļiem – Latgali. Apbrīnojams, galvu reibinošs politisks tango!
20 gadus vēlāk tas pats Ulmanis atdeva Latviju Krievijai bez neviena šāviena, kaut vēl nesen bija par to tik sīvi cīnījies.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1378271
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties