Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:362753
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Darba izvirzītais mērķis apskatīt eiro pozitīvos un negatīvos eiro ieviešanas aspektus, kā arī eiro ieviešanas nepieciešamību Latvijā, apkopojot literatūru un analizējot esošo Latvijas situāciju, tiek piepildīts. Var secināt, ka Latvijai eiro ir nepieciešams, tā ieguvumi ir būtiski un tie atspoguļotos visā Latvijas tautsaimniecības attīstībā. Kā negatīvo aspektu jāmin Latvijas Centrālās Bankas autonomijas zaudēšanu monetārās politikas izstrādē, taču diskusijā atklājas, ka esošā autonomija Latvijas gadījumā ir grūti realizējama, sevišķi attiecībā pret valūtu kursu, kuru ietekmē starptautiskie finanšu tirgi. Latvijas valdības uzstādījums ir pēc iespējas ātrāka eiro ieviešana, taču problēmas sagādā Mārstrihtas kritēriju izpilde un šis formālais solis, pagaidām, ir visbūtiskākais rādītājs tam vai valsts var pievienoties eiro, līdz ar to Latvijai ir jāvelta lielas pūles, lai samazinātu budžeta deficītu tuvāko gadu laikā.
Tā kā literatūrā un sabiedriskajā telpā izskan diskusijas par kritēriju mīkstināšanas iespējamību, tad vērtīgi būtu iedziļināties šajā jautājumā, lai saprastu vai tas ir iespējams. Latvijai ir nepieciešams eiro, taču veicamās darbības, lai atbilstu kritērijiem saistās ar makroekonomiku un ir ļoti dziļas. Attiecībā uz formālo kritēriju sasniegšanu Latvija eiro neieviesīs tuvākajā laikā, tāpēc būtisku uzmanību vajadzētu pievērst politiskajām diskusijām un vērst uzmanību uz izņēmumu izdarīšanu, kuri ES laiku pa laikam notiek.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-2,30 €
Materiālu komplekts Nr. 1317267
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties