Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:544147
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.01.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

2016. gadā žurnālam “Addiction” tika veikts pētījums, kurā salīdzināja alkohola un marihuānas ietekmi uz cilvēka smadzenēm. Ar šo pētījumu pierādīja, ka alkohola lietošana ir saistīta ar smadzeņu pelēkās vielas sarukšanu un smadzeņu baltās vielas integritātes samazināšanos. Turpretī marihuānas lietošana neietekmē ne balto, ne pelēko vielu smadzenēs . Turpinot salīdzināšanu starp divām lietām, kur viena ir legāla (alkohols) un otra nav (marihuāna), manuprāt, mazāks posts noteikti ir no marihuānas, jo no tās lietošanas cilvēkiem samazinās agresija, bet no alkohola cilvēki paliek daudz agresīvāki, nekontrolējamāki un uzmācīgāki. Kā arī pasaulē nav reģistrēts neviens gadījums, kurā saistībā vai no labas kvalitātes marihuānas ir noticis vai beidzies kaut kas letāli.
Atgriežoties pie sākotnējā, ka Latvijā marihuāna būtu jālegalizē, es uzskatu, ka no tā sabiedrībai nāktu tikai plusi. Ir veikti pietiekami daudz zinātniskie pētījumi, kas spēj apgāzt viedokļus, ka marihuāna ir tikai un vienīgi kaitīgas narkotikas, kas cilvēka turpmāko dzīvi noved pa ceļu, kas ir papildināts ar citām, vēl smagākām narkotikām. Ja prece tiktu kontrolēta, nav iespējas un iemesla kā tas varētu būt kā slikts veids kaut vai atradināt cilvēkus no pārmērīgas alkohola lietošanas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties