Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:173560
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kultūras vēsture ir pierādījusi, ka, lai kā arī cilvēks censtos dzīvi racionalizēt, vienmēr bijušas nepieciešamas un atrastas garīgas vērtības, ticības un cerības, pie kā turēties, ko saglabāt un cienīt. Arī šodien daudzi cilvēki cenšas veidot savu ideālo materiālo pasauli, bet tas tomēr notiek tāpēc, lai gūtu ne vien materiālo labklājību, bet arī emocionālu gandarījumu. Protams, arī garīgas vērtības var būt un tām pat vajag būt fiziski saskatāmām, piemēram, kā baznīcām, dažādiem simboliem, ja vien tie pastiprina interesi par jēgpilnu dzīvi, ne vien eksistenci.
Visvienkāršāk vēsturi būtu mācīt tā, ka mūsdienu sabiedrības ir civilizētas, bet, jo tālāk senatnē, jo primitīvāka, skarbāka un necivilizētāka kļūst cilvēka dzīve. Šāda priekšstata pamatā, galvenokārt, ir 19. gs. izvirzītā evolūcijas teorija, tomēr tagad to aizstājusi pārliecība, ka daudzās senajās sabiedrībās pastāvēja ļoti attīstītas un dziļas garīgās dzīves un filozofiskas sistēmas. Jo vairāk pārsteidz seno civilizāciju spējas tehnikā. Rodas jautājums, vai senie cilvēki nav labāk izpratuši pasauli un cilvēka vietu tajā, nekā mēs to izprotam. Daudz kas no šīs izpratnes un iemaņām ir saglabājies vēl mūsdienās pastāvošajās tā saucamajās primitīvajās sabiedrībās. Tiek pieņemts, ka pagātnes ļaudīm piemita tādas fiziskas un garīgas spējas, kas mūsdienu cilvēkiem ir atrofējušās. Neapšaubāmi senie cilvēki ilgstoši spēja pielāgot savu dzīvi apkārtējās vides prasībām. Viņi tiecās uzturēt saikni ar norisēm dabā un visumā. Šodien kultūras pētnieku un saglabātāju mērķis ir šī nenovērtējamā mantojuma atdošana tagadnei, lai to varētu iekļaut (vai vismaz atcerēties) mūsdienu dzīvē. Šādu ideju apgūšana ļauj mēģināt risināt dzīves nozīmīgākās problēmas, kas lielākoties ir mūžīgas, panākot harmoniju – iespēju sasniegt gan fizisku, gan garīgu labklājību, dodot izpratni par patiesi nozīmīgo un vērtīgo mūsu pašu dzīvē.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1206536
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties