Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:636712
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Visas cilvēka darbības mūsdienu sabiedrībā ir saistītas ar laiku, mēs nespējam nedz to ietekmēt, nedz mainīt. Lai ko arī cilvēki nedarītu, laiks plūdīs neatkarīgi no viņu vēlmēm, lūgumiem vai iegribām. Kas tad ir laiks un vai tas vispār pastāv?
Pirmais, kas mums nāk prātā, dzirdot vārdu laiks, nepārprotami ir pulkstenis, bet kā tad ar apgalvojumiem, ka laiku nevar pagriezt atpakaļ un laiks nekad nestāv uz vietas? Cilvēks var pagriezt laikrāža ceierus gan uz priekšu, gan atpakaļ, pulkstenis var salūzt, apstāties un stāvēt. Vēl ir arī teiciens par to, ka laiku nevar nopirkt par naudu, bet pulksteni taču var. Pēc manām domām pulkstenis tomēr nav tas precīzākais laika izpratnes apzīmējums, lai gan tas skaita sekundes, minūtes, stundas. Laiks, manuprāt, ir kategorija, kas sakārto notikumus konkrētā secībā – parādību un darbību cikliska sadalīšana noteiktos posmos – mērvienībās -, kuru izdomājuši cilvēki, lai zinātu cik daudz var izdarīt līdz mūža galam, lai zinātu, kad tas tuvojas, jo tās ir katra indivīda lielākās bailes, galu galā visu dzīvi cīnāmies, lai nenomirtu badā, nenosaltu, lai nodrošinātu sev labu un baudāmu dzīvi; lai radītu kārtību un likumus. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties