Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:867793
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jebkura zinātniskā pētījuma mērķis ir uzzināt atbildi uz kādu konkrētu jautājumu, un ir ļoti daudz metodes un iespējas izdibināt šo atbildi. Lai panāktu savu mērķi, ir jābūt labi izstrādātam plānam – tā ir vesela stratēģija. Pirmkārt, ir ļoti būtiski nodefinēt savu mērķi – tieši ko jūs vēlaties uzzināt. Otrkārt, noteikt labāko veido, kā to izdarīt. Tātad, ļoti būtiski ir pareizi uzdot jautājumu.
Pastāv veids, kā tiek iegūtas zināšanas – empīriskā analīze, un veids, kā mēs mūsu zināšanas izmantojam tiek saukts par normatīvo analīzi. Empīriskā realitāte atšķiras ar to, ka tā ir balstīta uz realitāti, tai nav nekāda sakara ar jūtām. Normatīvā analīze ir tās pretstats – tā ir balstīta vairāk uz intuīciju vai jūtām. Tātad, lai pētījums un secinājumi izdotos mēs nevaram iztikt nedz bez empīriskā pamata, nedz arī bez normatīvās analīzes. Politiskā analīze ir abu šo analīžu sintēzes rezultāts, jo ir svarīgas gan zināšanas, gan politiskās realitātes izpratne.
Zinātniskais pētījums sastāv no vairākiem etapiem: teorijas formulēšana, teorijas operacionalizācija, adekvātu pētījuma metožu izvēle, uzvedības novērošana, iegūto datu analīze un rezultātu interpretācija.
Teorijas formulēšana ir pirmais un varbūt svarīgākais pētījuma etaps, jo no tā, kā tiks nodefinēts jautājums, būs atkarīgs gan pats process, gan arī atbilde.
Teorijas operacionalizācija nozīmē abstraktu terminu un definīciju pārveidošana par konkrētām tēmām, ko mēs vēlamies izpētīt. Šī stadija paredz pāreju no pārdomām uz rīcību.
Adekvātu pētījuma metožu izvēle ir stratēģijas izstrādāšana – lai izpētītu kādu parādību, ir ļoti svarīgi izmatot pareizu metodi tās pētīšanā. Tas ir lielā mērā atkarīgs no pašas problēmas. Visideālākā metode ir tāda, kas (pētījuma) dažādu ierobežojumu apstākļos būs pēc iespējas efektīgāka.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1200407
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties