Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Krievija un Ķīna: topošie sabiedrotie vai sāncenši

     

    Eseja3 Politika

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:330802
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Krievija un Ķīna pavisam noteikti ir identificējamas kā topošās sabiedrotās, ko pamato abu valstu ciešā sadarbība. Krievija ir Ķīnas nr. 1 tirdzniecības partnere, Ķīnas investīcijas un finansējums Krievijā pieaug, kā arī neskatoties uz rietumu sankcijām pret Krieviju, Ķīna iepērk Krievijas ogļūdeņražus un ieročus. Tomēr abu valstu divpusējās attiecībās ir novērojams, ka Ķīnai ir noteicošā loma un vienlaikus, pieaugot savstarpējai atkarībai un ekonomiskajai sadarbībai, valstu partnerība definējama kā nelīdzsvarota. Līdz ar Ķīnas dominējošo pozīciju divpusējo attiecību kontekstā, apjomīgākiem preču un pakalpojumu ieguvumiem no Krievijas, valstu sadarbība noteikti ir izdevīgāka Ķīnai nevis Krievijai.
Krievijas un Ķīnas attiecībās būtisks pagrieziena punkts bija 2014. gads, kad līdz ar Krievijas iebrukumu Krimā, rietumi apstiprināja sankcijas pret Krieviju. Lai gan sākotnēji Krievija bija piesardzīga attiecībā pret Ķīnas piekļūšanu tās stratēģiski nozīmīgajiem sektoriem, pamatojoties uz bailēm par īpašuma vai stratēģiskajiem draudiem, taču pēcāk tā nonāca pie secinājuma un cerības, ka Ķīna varētu būt alternatīva rietumiem, kas sniegs tai lētāku finansējumu, investīcijas un kritisko infrastruktūru. Savukārt tieši pret Krieviju vērstās sankcijas, bija kā dzinulis stiprināt sadarbību ar Ķīnu u.c. alternatīvām. …

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties