Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:572760
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Savukārt Leonardo Fibonači izdomāja skaitļu rindu: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55 utt. Kurā katrs nākamais skaitlis ir divu iepriekšējo skaitļu summa, šo skaitļu virkni var bezgalīgi turpināt arī pretējā virzienā. Arī dabā nereti var sastapt Fibonači skaitļu rindu Secīgu Fibonači skaitļu pāri vai pat trīs secīgi Fibonači skaitļi nereti ir novērojami dabā, tādēļ zinātnieki ir mēģinājusi tos izskaidrot ar matemātiskiem modeļiem. Fibonači skaitļus visbiežāk var sastapt dažādu spirāļu parametros dabā ,piemēram, čiekuros, saulespuķēm, ananāsiem. Šo spirāļu skaits atbilst pulksteņa rādītāja kustības virzienā un pretēji tam atbilst diviem secīgiem Fibonači skaitļiem.
Zelta griezumu izmanto gan fotogrāfiju uzņemšanai, tās ir sastopamas dabā, cilvēku attēlošanai un citur. To mēdz uzskatīt par “dievišķu parametru”, jo tas ir sastopams dabā, arī cilvēku izpratnē par acij tīkamāko iespējamo proporciju, mēs to varam sajust.
Noslēgumā varu secināt to, ka kosmiskā harmonija ir atrodama daudz un dažādos veidos. To var atrast gan mitoloģijā, pasaules izcelsmē, pārejā no haosa stāvokļa uz kārtību. Tā ir sastopama arī estētiskā veidā, perfektas mākslas veidošana, visa, kas neatbilst kosmiskās harmonijas vērtībām rada haosu, tāpēc tiek iznīcināti. Tā ir sastopama arī dažādu seno grieķu filozofu uzskatu, ideju dažādībā, kas vieno pasauli ar savu krāsainību un unikalitāti. Arī zelta griezumā, kas ir izveidots, lai precīzāk attēlotu cilvēka ķermeņa proporcijas, arī tā būtība dabā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1382246
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties