Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:471418
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Konflikti dzīvē sastopami vienmēr. Katra puse visu laiku, lai tiktu pieņemts tās viedoklis vai mērķi traucē pretējai pusei darīt to pašu. Konfliktu iemesli ir dažādi, taču tiem ir arī kopējas īpašības – izjaukt jau iepriekš pastāvošo kārtību, meklēt jaunus patiesības kritērijus. Visbiežāk mums konflikti asociējas ar agresiju, draudiem, strīdiem, naidīgumu un tamlīdzīgu. Tāpēc pārsvarā dominē uzskats, ka no konflikta ir jāizvairās, ka tas ir jāatrisina jau pirmsākumos. Ja pieskaras konfliktu motīviem varam minēt A. Maslova vajadzību piramīdu. Visspilgtāk darbojas tādi motīvi kā drošība, piederība noteiktai grupai un pašrealizācija. Tas vien jau dod priekšstatu, ka par konfliktu nevar spriest viennozīmīgi, bet pēc savas būtības tas ir sarežģīts un daudzšķautņains process.
Pildot dažādus psiholoģiskos testus, neviļus pati sevi sāku analizēt – kā es rīkojos dažādās situācijās, kā visu uztveru, un patiesībā ļoti daudz ko par sevi sapratu, pat ne tikai ar testa rezultātu palīdzību. Tieši „Tests indivīda konfliktēšanas līmeņa novērtēšana” manī izraisīja visvairāk pārdomu, kas ļāva sevi novērtēt ne tikai konflikta situācijās, bet arī vienkāršā saskarsmē ar cilvēkiem. Testa rezultātā ieguvu 25 punktus, kas, pēc punktu iedalījuma testa rezultātu skalā atrodas ietvaros no 24 – 32 punktiem. Šos testa rezultātus vērtēju kā patiesus un ļoti atbilstošus man, jo tie parāda, ka Es esmu cilvēks, kas konfliktus nerada, bet gan pārsvarā risina tos. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1130101
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties