Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Konflikti, konfliktu veidi un konfliktu risināšana saskarsmē

     

    Eseja3 Psiholoģija

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:572457
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.05.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Laikam jābūt pietiekošam, lai varētu iziet cauri visam konfliktam, jo uz ātru roku problēmas nerisinās. Jāatrod tādu vietu kur nekas jums netraucēs(telefoni, televizors, apmeklētāji, ģimene utt.). Ir jārada apstākļi komunikācijai, jo bez komunikācijas nenorisināsies konfliktu risināšana. Nevajag novirzīties no temata, neizmantot draudus un varu, lai panāktu uzvaru. Jāseko līdzi, lai tēma nenovirzītos no sliedēm un neparādās draudi, jāatbalsta samierināšanās reakcijas. Cilvēki, kuri sāk kopā meklēt problēmu risināšanu no pretiniekiem pārtop par sadarbības partneriem, kas veiksmīgi palīdz atrisināt problēmu, jo viņi jau savādāk skatās vien uz otru. Galvenais moments ir vienošanās panākšana. Vienošanās paredz, ka ne viens nav uzvarētājs un nav zaudētājs, katrs ieguva kaut ko. Abi cilvēki vienojas par tālāko uzvedību, par to, kā viņi tālāk izturēsies viens pret otru. Vienošanās ir virzīta uz nākotni un tāpēc šeit nevajag pieminēt to, kura dēļ izcēlās konflikts. Vienošanās ir beigas, lai visu apstiprinātu un visu vajadzētu nofiksēt ar starpnieka palīdzību, izmantojot līgumu vai brīvas formas vienošanos.
Galvenais mācēt atrast kompromisu un neveidot konfliktus uz tukšas vietas. Mācēt pamatot savu viedokli un piekāpties, ja jūti, ka citam cilvēkam ir taisnība. Visas šīs lietas palīdzes cilvēkiem veiksmīgi sadarboties vienam ar otru un dzīvot mierā. Zinot kādi mēs esam, nekad nebūs viss ideāli, cik daudz cilvēku, tik daudz ir viedokļu un vērtību. Galvenais mācēt pieņemt citus cilvēkus kādi viņi ir, jo mēs nekad nevarēsim viņus mainīt.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1385843
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties