Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:671155
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Starptautiskās informācijas plūsma
Informācijas starptautiskā plūsma ir vēstījuma kustība pāri nacionālajām robežām starp divām vai vairākām nacionālajām kultūras sistēmām. Sistēmai jāiekļauj abi līmeņi – nacionālais un starptautiskais. Starptautiskā informācijas plūsma sevī ietver vēstījumu pārvaldi un tehnoloģijas.
Informācija ir jebkāda veida apraksts vai attēlojums, kā arī zināšanu sniegšana un izpratnes veidošana par faktu un skaitļu nozīmi. Tātad jaunieši dodoties kādā apmaiņā paši par sevi ir kā informācija, tas kādi ir viņu mērķi, kādi ir viņi paši, kā viņi spēj integrēties un kā veido komunikāciju, rada informācijas plūsmu.
Līdz ko mēs veicam kādas darbības, komunikāciju ārpus valsts robežām ar citu valsti, tiek radīta starptautiskā informācijas plūsma. Tas, kādi jaunieši, uz kuru valsti, un ko darīt, jau sniedz informāciju, taču tālāk informācija papildinās un tai piemīt starptautiska nozīme.
Starptautiskās informācijas apmaiņas nevienlīdzība veidojas uz varas attiecību pamata starp centra un perifērijas valstīm. Tātad, ir valstis, par kurām informācija vienmēr ir plašāka, tā ir regulāra, bet ir valstis, par kurām informācijas ir maz, un tā nav tik viegli visiem pieejama. Saistot šo definīciju ar apmaiņas programmām un Latviju, var teikt, ka tā tiešām ir. Latvieši braucot uz kādu valsti par to zina daudz un grib zināt vairāk, bet par Latviju vienmēr viss ir jāstāsta pašiem, jārada priekšstats. Tā kā starptautisko ziņu plūsmu var regulēt, var noteikt, kāda informācija par konkrēto valsti tiks izplatīta, var radīt arī katras valsts konkrētu tēlu. Taču jauniešu apmaiņās, šādi rāmji nojūk un visi ir vienādā līmenī. Informācijas plūsma veidojas uz vietas, tieši tajā momentā, kad jaunieši iepazīstas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1234179
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties