Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:635779
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.04.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lielu popularitāti datorlietotāju vidū ir ieguvuši dažādu tipu 4 ¾ collu diski. Šos diskus sauc arī par optiskajiem diskiem, jo informācijas nolasīšana rakstīšana notiek ar lāzera stara palīdzību. Visizplatītākie ir ROM (Read Only Memory), kurus var vienreiz ierakstīt. To ietilpība ir 650 MB. Disku ēras sākumā tas bija ļoti liels informācijas daudzums. Viegli lietojamie diski sekmēja multimēdiju ēras paplašināšanos. Sākotnēji bija paredzēts, ka tajos varēs ierakstīt 72 minūtes videofilmas, 2 stundas mūzikas, 19 stundu garu runu, mūsdienu kvalitātes un kodēšanas standartu dēļ šie skaitļi ir citi.
Pirmie CD bija paredzēti mūzikas ierakstiem. Tie parādījās 1982. gadā aptuveni vienā laikā ar pirmajiem IBM datoriem. Par CD radītājiem var saukt elektropreču gigantus Sony un Philips, kuru sadarbības rezultātā tika radīts jauns mūzikas uzglabāšanas un atskaņošanas standarts. CD tika izstrādāts, lai aizvietotu jau novecojušās skaņuplates. CD no skaņuplates atšķīrās ar augsto atskaņošans kvalitāti, ilglaicību (CD tika plānoti kā nekad nenovecojoši, tomēr viņi arī var tikt sabojāti) un izmēru. Tika ieviesti arī vienoti CD standarti.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties