Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:230734
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Līdz ar tehnisko progresu un sasniegumiem gēnu inženierijā, parādījās jauns identisku gēnu, molekulu, šūnu vai organismu iegūšanas un pavairošanas veids – klonēšana. Klonēšana vēl joprojām ir viens no aktuālākajiem un uzskatu ziņā nevienprātīgākajiem strīdu objektiem zinātnē un cilvēku sabiedrībā. Pēc manām domām, klonēšana ir gan ieguvums, gan posts, jo tai ir gan savi plusi, gan mīnusi. Es uzskatu, ka zinātniekiem ir jāļauj veikt eksperimentus un klonēt organismus, jo tādā veidā visa cilvēce iegūs labumu. Klonēšanas sasniegumu attīstība dotu labumu medicīnai, mēs spētu saglabāt izmirstošas sugas. Klonēšanas negatīvā puse ir tās dārgā izmaksa, pagaidām tai ir zema efektivitāte, un tā nav pilnībā droša.
Klonēšana ir ļoti svarīga medicīnā, jo ļauj radīt audus un orgānus ar pilnīgi identisku ģenētisku kodu. Pašlaik viena no galvenajām transplantācijas problēmām ir organisma cīņa pret jaunajiem orgāniem imūnu konfliktu dēļ. Lai šo problēmu atrisinātu, pagaidām mediķi izmanto dažādus medikamentus, kam ir milzīgs blakusefektu skaits. Šīs problēmas vairs nebūtu, ja medicīnā sāktu izmantot klonētos audus un orgānus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties