Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:207096
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Un vēl ir tādi cilvēki, kas vēlas klonēt sevi, tādejādi vēloties sasniegt mūžīgo dzīvi. Bet vai tas vispār ir ētiski klonēt cilvēku? Nedomāju vis, jo cilvēka klonēšana ir saistīta ar daudzām ētiskām un psiholoģiskām problēmām un turklāt tiek pārkāptas cilvēktiecības. Lai klonētu aitu Dolliju tika izlietotas 272 mēģenes, tātad 272 embriji nespēja attīstīties pareizi, un tika vienkārši iznīcināti. Lai gan daži embriji izdzīvoja tomēr tie slimoja un neviens no viņiem nespēja nodzīvoja līdz sirmam vecumam. Tātad, mēs tikai varam iedomāties, kas notiktu, ja mēģinātu klonēt cilvēku.
Noteikti, ka klonēšana ir cilvēces ieguvums. Klonēšana turpina savu attīstību, un kas zina, ko mēs to tās varam sagaidīt nākotnē, bet domāju, ka klonēšana pavērs cilvēkiem dažādas iespējas, piemēram, saglabāt sugu daudzveidību, paildzināt savu mūžu, un iespējams nākotnē klonēt cilvēkus zinātnieskiem mērķiem. Pašlaik sava veida klonēšana notiek pilnā sparā – tā ir ģenētiski modificētās pārtikas audzēšana. Tā jau tagad lielajam cilvēku daudzumam varētu sniegt milzīgus pārtikas resursus. Tas viss skan tik pozitīvi, bet vai mēs zinām to, kādas sekas tas atstās uz mūsu bērniem, mazbērniem vai vēl pēc ilgāka laika?! – to varam tikai izskaitļot, bet reālas situācijas atspoguļojumu, iespējams, ka pat nepiedzīvosim, bet to uz sevis izjutīs mums sekojošās paaudzes.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1246699
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties