Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:587991
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.02.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tik daudzi no mums gaida un meklē šo gaišo jūtu un sauc par mīlestību to, kam vēl neviens nav mācējis dot precīzu definējumu. Cilvēku cerības, prieks, laime un labs gara stāvoklis ir saistīts ar to, kas katru dienu kļūst par diskusijas priekšmetu ne tikai filozofiem bet arī jebkuram un ka eksistence nav pierādīta. Vai tā vispār ir?
Man liekas nē. Sinopes Diogens ir teicis “Mīlestība ir cilvēka izgudrojums”. Es viņam pilnīgi piekritu. Es domāju mēs saucam par mīlestību pilnas apmierinātības stāvokli. Mēs piedzimstam, augam, mācāmies, strādājam, un viss ar vienīgo domu: “Sasniegt mērķus un realizēt sapņus!” Un sapņi ir banālie. Visiem gribas būt bagātiem, strādāt labi apmaksājamā darbā, braukāt ar labu mašīnu, ceļot pa pasauli ar savu ģimeni. Katrs no mums visu mūžu neapzināti meklē savu tā saucamo “otro pusīti”, ar kuru viņš var realizēt savus plānus, kura saprastu, kā neviens, kura vienmēr būtu blakus un palīdzētu grūtās situācijās. Arī tad kad mēs pilnīgi noliedzam šo faktu, mēs atrodamies nepārtraukta meklēšanas procesa.
Un vienā dienā pēkšņi tāds cilvēks atrodas. Mēs nezinām kāpēc viņš ir tieši tās cilvēks, bet mēs vienkārši to jūtam. Jūtam pilno harmoniju un nepaspējamo vēlēšanos būt kopā ar šo cilvēku. Un tieši to harmoniju un apmierinātības stāvokli cilvēki sauc par mīlestību. Man liekas vārdu “mīlestība” izgudroja lai apzīmētu tādu dvēseles stāvokli, kuru mēs sasniedzam, kad blakus ir tās cilvēks ar kuru gribas pavadīt visu mūžu, kurš saprot, kurš var palīdzēt, kurš var atrast tādus vārdus, ka pat īpaši sliktā situācija paliek labāka. Bieži vien, kad mēs sasniedzam tādu stāvokli ir tā, ka mēs jūtam kaut ko, bet pateikt un izskaidrot nevaram. Cilvēks vienkārši zina, ka tās ir tas vienīgais, kurš dos apmierinātību dvēselei un papildinās savu partneri, un kurš var padarīt viņu laimīgu.
Kas tad ir tā laime? Sinopes Diogens ir arī teicis ka “laime ir iekšējais miers”. Pēc manām domām šī tēma nekad nebūs līdz galam izpētīta. Kā nekā daudzi cilvēki šai tēmai ir atdevuši savu mūžu, bet līdz galam šī tēma netika izpētīta. Laimes jautājums ir cilvēces mūžīgais jautājums, vienmēr aktuāls un neizsmeļams.
Un tā, ko tad nozīme īsti jēdziens laime?
Daudziem cilvēkiem ir dažādas asociācijas ar šo jēdzienu. Daudziem tas ir labs darbs, laba ģimene, mīloša sieva, citiem laime nozīme panākumus darba un savas karjeras veiksmīga celšana. Daži ir arī priecīgi par citu nelaimēm, bet viens ir skaidrs droši. Laime ir ka nesasniedzama mirāža, kura tik daudzus ir pievilkusi pie sevis, bet daudziem deva arī mērķi pēc ka tiekties.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1121344
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties