Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:613096
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Visos laikos šajā pasaulē cilvēku prātus ir nodarbinājis jautājums par savu esamību, būtību, par to, kas tad īsti ir cilvēks. Viss šajā pasaulē tiešā vai netiešā veidā ir vērsts uz cilvēku- gan dažādās zinātnes, gan reliģijas, gan mākslas viedi, amatniecība, medicīna, filosofija. Visas cilvēka darbības jomas- darbs, izglītība, izklaides u.t.t.- rada savu priekšstatu par cilvēku. Ir ļoti daudz atšķirīgu uzskatu par to, ko īsti nozīmē ‘cilvēks’. Atbildes uz šo jautājumu mainās līdz ar laikiem notikumiem pasaulē. Es šoreiz cilvēku apskatīšu no trim dažādām pusēm-zinātniskās, reliģiskās un filosofiskās. Šiem virzieniem ir radikāli pretēji uzskati un idejas. Parasti cilvēki, kas pārstāv šīs nozares, nespēj vienoties un rast kompromisu dažos jautājumos. Zinātnieki un pētnieki nespēj noticēt neredzamajam. Visām lietām un norisēm pasaulē ir jābūt kādam loģiskam izskaidrojumam. Kristieši, savukārt, tik detalizēti un sīkumaini nelūkojas uz pasauli. Viņi tic un paļaujas uz Dievu, zinot, ka Dievs ir pasaules radītājs un valdnieks, un viss atkarīgs no Viņa žēlastības. Bet filozofija ir zinātne, kas cenšas noskaidrot dabas un sabiedrības likumus un esības un izziņas vispārīgos pamatprincipus. Tādējādi filozofi, līdzīgi kā zinātnieki un pētnieki, cenšas rast visam skaidrojumu.
Tātad biologi un pētnieki cilvēku definē kā dzīvnieku( Animalia) valsts hordaiņu Cordata) tipa zīdītāju( Mammalia) klases primātu( Primates) kārtas hominīdu( Hominidae) dzimtas homo( Homo) ģints Homo sapiens sugas pārstāvi. Īsāk sakot, cilvēks ir dzīva būtne, kas pieder pie Hoo ģints un Homo sapiens sugas. Taču mūsdienās sastopamā Homo sapiens pasuga ir Homo sapiens sapiens.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties