Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:938127
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Literatūras stundā mēs runājām par Rūdolfa Blaumaņa lugu „Pazudušais dēls”, kas lika man aizdomāties par to, kāpēc Krustiņš bija pazudušais dēls un to, kāpēc viņš kļuva par tādu. Kā arī es domāju par to, kādi varētu būt iemesli tam, ka rodas pazudušie dēli un meitas. Pēc šāda veida pārdomām radās vairākas iespējas atbildēt uz šo jautājumu.

1.Manuprāt, viens no iemesliem varētu būt „nepilnības ģimenē jeb audzināšanas robi”, kā tas bija R. Blaumaņa piedāvātajā lugā. Es nepiekrītu pilnībā tam, ka visa vaina bija tikai ģimenē, uzskatu, ka Krustiņš bija ļoti vājš cilvēks vispār un tāpēc nebija pat spējīgs atzīt savu vainu, pārāk gļēvs... Taču es pazīstu vienu meiteni, kura, lai cik tas neskanētu savādi, dažreiz ir pazudusi.... Šīs meitenes vārdu neminu ar nolūku, jo negribu vainot viņas ģimeni. Taču šeit vaina ģimenē ir tā, ka meitene tiek aprūpēta „par daudz”. Par maz tiek ļauts un tieši tas it kā mudina viņu darīt dažādas muļķības tajos brīžos, kad tā ilgi gaidītā un kārotā brīvība tiek dota. Manuprāt, bieži ir tā, ka „pazudušie” veidojas tieši labvēlīgās ģimenēs, lai cik bēdīgi tas neskanētu. Ir arī jaunieši, kuri izdara muļķības, kuri nāk no ļoti populārām un slavenām ģimenēm. Tādi, piemēram, ir princis Harijs, kurš uz masku balli uzvilcis kostīmu ar nacistu zīmēm. Šis notikums bija izraisījis lielu skandālu, kā arī zināms, ka princis ir lietojis narkotikas. Zināms, ka arī populārais aktieris Makolejs Kalkins tika apsūdzēts, kā arī pats savu vainu atzinis, par to, ka nelikumīgi glabājis narkotikas. Ir apsūdzēts arī to lietošanā. Tātad, manuprāt, „pazudušie” rodas arī labvēlīgās ģimenēs, no tā, ka tiek pārāk daudz vai pārāk maz aprūpēti. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1121969
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties