Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:489917
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Lielākās daļas sabiedrības ikdiena paiet pilsētās un to centros, kur izvairīties no gaisa piesārņojuma, kas ir: ķīmisku, fizisku vai bioloģisku vielu izdalījums atmosfērā, kas bojā vai izraisa diskomforta sajūtu cilvēkam vai citiem dzīviem organismiem ir neiespējami, savukārt tas ietekmē dažādu slimību rašanos, kā, piemēram plaušu vēža. Tāpēc ir ļoti svarīgi sekot līdzi gaisa kvalitātei Latvijas pilsētās, kas tiek veiktas speciālās šim mērķim uzstādītās mērstacijās, dažādās pilsētās un to vietās, tāpat ir ļoti svarīgi, lai tiktu izstrādāti dažādi gaisa kvalitātes uzlabošanas plāni, ko aktīvi arī dara pašvaldības. Piemēram, Rīgas dome ir izstrādājusi „Par piesārņojumu” 17.pantā noteikto, ka pašvaldībai, kuras teritorijā tiek vai var tikt pārsniegti gaisa kvalitātes normatīvi, ir jāizstrādā rīcības programma piesārņojuma samazināšanai. Programmā paredzēti konkrēta rīcība dažādās jomās: transporta plūsmu uzlabošana, mājokļu energoefektivitātes paaugstināšana, ielu tīrības veicināšana u.c. Kas parāda ieinteresētību un rūpes par apkārtējo vidi, sabiedrības veselību un normatīvu ievērošanu.
Šobrīd valstī kontroli vides aizsardzībā veic vides valsts inspektori, kas tāpat kā valsts stingri ievēro konkrētos likumus un normatīvus, kas ir pozitīvi. Jo valstij ir ļoti lielas iespējas pozitīvi vai negatīvi ietekmēt vidi ar saviem lēmumiem un rīcību. Piemēram, slēdzot līgumus ar pakalpojumu sniegšanas uzņēmumiem, kontrolējot dabas rezervātus un liegumus, sekojot līdzi gaisa un ūdens kvalitātei, kam jāatbilst normai un izstrādājot dažādus ieteikumus, projektus kā arī slēdzot dažādus starptautiskus līgumus par sadarbību vides problēmu risināšanā. Visi šie pasākumi pozitīvi veicina vides aizsardzību un to uzlabo.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1327054
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties