Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:933189
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Niklāvs saprot, ka šo mantu dēļ ir izpostīta visa dzīve viņam un viņa mīļajiem cilvēkiem. Viņš iedomājas cepuri iemest ūdenī, bet Māra atbild, ka ūdens to neņemšot. Niklāvs pretojas sakot, ka metīšot to gaisā, bet Māra atbild, ka kaut kur jau tik un tā nokritīšot...
Šim darba esmu veltījusi visu savu piektdienas vakaru. Esmu tik daudz pārdomājusi par dzīves vērtībām...Un arī asaras neesmu žēlojusi. Šī bija īpaša saikne ar grāmatu un tās autori Māru Zālīti. Kas to būtu iedomājies, ka es savu uzmanību uz tik ilgu laiku varēšu koncentrēt kādai poēmai? Tomēr spēju...
Vai šis bija stāsts ar laimīgām beigām? Kā uz to paskatāmies...Pasaules skrējēji vienmēr skries, dzīrotāji - arī nemainīsies tik kardināli. Man prieks par tiem cilvēkiem šajā darbā, kas pēc tik daudzām traģēdijām, kuras piedzīvojuši, saprata, kas bija visa šī farsa pamatā... Tā bija mantkārība un kārība vispār!
Es ticu, ka, ja šai poēmai būtu turpinājums, tad otra daļa sauktos "Atdzimšana", kurā viņi resaturētu gan sava tēva, vectēva un vecvectēva māju, gan domas un atmiņas, pieminot visu labo. Jo, kā Indrānu tēvs teica Zelmiņai - "Es dzīvoju caur to labu, ko esmu tev devis."
Es zinu, ka katrs no mums var izskarot sirsnību, laipnību, labestību, uzticību. Kopā mēs varam panākt vairāk!
Bet, ja mēs redzam kādu, kam nepieciešama uzmanība - ne vienmēr dāsnas dāvanas ir tas labākais risinājums. Mēs visi esam cilvēki un mums visiem nepieciešams mīļums un mīlestība. Šie magiskie vārdi ar "M" burtu šajā poēmā bija tik nozīmīgi - Māte, Mīlestība, Maigums.
Lai visiem varoņiem gan tiem, kas poēmā, gan tiem, kas esam mēs paši ikdienas dzīvē, vienmēr pietiktu mīlestības, maiguma un spēka! Un es zinu - tad mēs mācīsimies no citu kļūdām, tās neatkārtosim, tad viss izdosies!

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1318341
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties